Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Η Ντελ Πόντε, ο Θάτσι και το εμπόριο νεφρών αιχμαλώτων Σέρβων από τον UCK

Έχει απαντηθεί πολλές φορές στην ιστορία το φαινόμενο πρώην ρουφιάνοι και εγκάθετοι μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης να αποκαλύπτουν τα εγκλήματα της τελευταίας, αφού οι ίδιοι αποχωρήσουν από το παιχνίδι. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το μαντρόσκυλο που είχε αναλάβει την προεδρεία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε, που σε βιβλίο της δημοσιοποίησε ορισμένα στοιχεία για τη δράση του UCK, και τα οποία θα έκαναν να ανατριχιάσει ακόμα και ο πιο "ευαίσθητος" υποστηρικτής των νατοϊκών βομβαρδισμών...



Η εντολοδόχος Κάρλα ντελ Πόντε

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΒΡΑΔΥΝΗ, 10 Απριλίου 2008


«Ε, λοιπόν, το ψέμα έχει πάντα κοντά πόδια. Θυμάστε τη φοβερή εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, την Κάρλα ντελ Πόντε; Την κυνηγό κεφαλών, που επιζητούσε τη σύλληψη των Σέρβων "εγκληματιών πολέμου"; Μήπως θυμάστε τις οιμωγές των εγχώριων φιλοαμερικανών, εκείνων των ελάχιστων, που ήταν υπέρ των... ανθρωπιστικών βομβαρδισμών εναντίον της πρώην Γιουγκοσλαβίας; Το κορυφαίο επιχείρημά τους ήταν πως οι Σέρβοι επιδίδονταν σε γενοκτονία κατά των Κοσοβάρων.

Τώρα, η ίδια η Ντελ Πόντε έρχεται να αποκαλύψει (σε βιβλίο της) ότι το 1999 οι αλβανόφωνοι Κοσοβάροι του UCK μετέφεραν 300 Σέρβους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αλβανία. Εκεί τους αφαίρεσαν τα όργανά τους και τα πούλησαν στο διεθνές εμπόριο. Μάλιστα, ο σημερινός επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσόβου Χ. Θάτσι ήταν ενήμερος για την επιχείρηση. Αλλά και η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν ενήμερη εδώ και μία πενταετία, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των εξαφανισθέντων Σέρβων του Κοσόβου Σ. Σπάσιτς, που διερωτάται:

Γιατί η εισαγγελέας δεν έστειλε τον Θάτσι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο; Μα, διότι ο Θάτσι προοριζόταν για την ηγεσία του... ανεξάρτητου αμερικανικού προτεκτοράτου του Κοσόβου. Δεν είναι τυχαίο ότι στο άλλο προτεκτοράτο (σ' αυτή τη βαλκανική ομοσπονδία προτεκτοράτων), την ΠΓΔΜ, η εσωτερική πολιτική κρίση διευθετείται από την πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Η ίδια, συνεπώς, η Κάρλα ντελ Πόντε, αυτή η αμείλικτη διώκτρια των Σέρβων, υπάκουγε στις εντολές της αυτοκρατορίας. Γι' αυτό οι Σέρβοι την καταγγέλλουν δικαίως για υπόθαλψη εγκληματιών. Η Ντελ Πόντε, η διώκτρια των εγκληματιών, κατηγορείται η ίδια ως εγκληματίας. Ακριβώς, όπως εκείνοι οι Αμερικανοί της Κου Κλουξ Κλαν που επιτίθενται στους ομοφυλόφιλους και τους βιάζουν καθώς είναι, σύμφωνα με τον εγελιανό "αντιθετικό προσδιορισμό", ομοφυλόφιλοι οι ίδιοι. Κι εκείνοι που επιτίθενται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό δεν είναι παρά οι "κρυφοί" υπερ-φονταμενταλιστές που προσδιορίζονται από την αντίθεσή τους στους ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

Πίσω από τη φαινομενική αντίθεση υπάρχει η ταυτολογία. Τα ψεύδη και οι ψευδο-αντιθέσεις δεν είναι παρά η μάσκα της πραγματικής ταυτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: